Website van van der Salm
Leuk dat je er bent :)

Ik heb al een hele tijd geen foto's aangepast


Dus die tekst dat ik dat wel gedaan had, moest maar eens weg ;)
Voor hen die het nog niet weten, de kamer is behangen! Dat werd wel eens tijd natuurlijk. Dan wordt er binnenkort ook nog wat geschilderd, en dan zijn we weer wat verder met het huis. Altijd lekker om een zwager te hebben die schilder is en ook nog eens snel en netjes kan behangen. Hij heeft dan nog wel geen site, maar je kan voor zijn gegevens wel hier: mijn schilder en behanger kijken.

Ik heb wel een SQL-scriptjes onderdeel toegevoegd bij de faq's. Dit omdat ik weer eens had zitten zoeken naar iets niet standaards en ik geen zin had om dat weer te moeten zoeken. Dus als je wilt weten hoe je de omvang (in MB's) van de diverse tabellen kan achterhalen, kijk daar even.

Gr!
@

June is net geboren (09/02/03)
 
Nieuw op de site
 
Ik heb een password generator online geplaatst. Kijk maar eens hier. Wachtwoorden moeten moeilijk zijn en uit veel verschillende tekens bestaan. Gebruik gewoon wat er wordt voorgesteld door de generator of laat een nog langer wachtwoord verzinnen.
 
Nog even dit: Als je van een foto het orgineel wilt hebben moet je het even laten weten. Dan stuur ik even de link waar je die kan vinden. (Dit is natuurlijk bedoeld voor de familie.)

En nog wat links: ik zocht een synoniem en kwam op de volgende site: www.mijnwoordenboek.nl. Een heleboel synoniemen, de mogelijkheid om iets te vertalen en nog een zooi andere taal-dingetjes.

Wat ook een handige/leuke site is: wikipedia.org, een online encyclopedie voor en door iedereen op de hele wereld.
 
wat er nieuw is
 
Ik kan nou nog makkelijker artikelen plaatsen en wijzigen. Ik heb dit gebasseerd op het Meeraanbod programma van Meerschap BV. Ondanks dat het hoofdzakelijk gebruikt wordt om aanbod van makkelaars te plaatsen is het met enkele aanpassingen ook goed te gebruiken voor andere doeleinden.
 
bijzonderheden
 
Alles kan online ingevoerd worden. Het enige wat nodig is, is een internetverbinding. Ook voor het plaatsen van film en foto is geen speciale software nodig.
Het geheel is ook platform onafhankelijk, ik ben nu in Firefox op een Linux systeem bezig. Firefox is een alternatieve browser, vergelijkbaar met Internet explorer van Microsoft, maar gratis en beter.
 
Even ProFam zijn: Wij Salmen hebben natuurlijk nog meer sites :) kijk maar eens hier, de site van Van der Salm Bulb Farm, Inc. Het lijkt erop dat de site al een tijdje stil staat, maar misschien zie ik dat helemaal fout. (Ruud, doe je nog wel eens wat aan die site?) Van Ruud en zijn gezin zijn er ook nog een paar foto's online. Verder weet ik geen sites van de Salmen mochten er nog meer zijn zal ik die hier nog even toevoegen.
 
Oud nieuws
 
Ik heb het .ogg-filmpje maar weer weggehaald, ik denk niet dat veel mensen het konden bekijken. Het filmpje had een indeling die nog niet door alle pc's ondersteund wordt.

Let allemaal goed op met de email! Ik krijg de laatste tijd gemiddeld 5 spam-mailtjes per dag. Denk dus goed na voor je iets opent. Als het op spam lijkt kan (moet!) je het natuurlijk meteen weggooien. Vaak staat er onderaan een spambericht dat je je ergens kan afmelden, DOE DAT VOORAL NIET! Dat is natuurlijk de manier om uit te zoeken of een mailadres bestaat en gelezen wordt.
 
Oud nieuws
 
Ik heb met mijn telefoon een filmpje gemaakt van Amber die zingt voor Sinterklaas. De kwaliteit is niet al te best, maar ik vind het leuk!
Er staan er nog meer bij de foto's van Amber.

Er staan tegenwoordig ook foto's van de verbouwing op de site. Ze zijn te vinden bij het foto-overzicht... Tja, dat kan iedereen natuurlijk verzinnen.

De verbouwing gaat nu iets sneller. Bij de foto's is te zien dat de dakopbouw er ook bijna op staat. Hij is vandaag (26/11/06) nog niet af natuurlijk, maar ik denk wel dat ik de buren allemaal ga inhalen. Er zijn weer een zooi buisjes getrokken, en wat gleuven dichtgesmeerd, daar volgen ook nog wel foto's van.

We hebben nog een maandje en dan moeten we weg uit Amsterdam. Dan is het echt klaar aan de Bestevaerstraat. Gelukkig hebben we die maand nog, misschien dat de verbouwing dan echt klaar is als we erheen gaan. OK, dat gaat niet lukken, maar dan zullen we toch echt een heel eind zijn.
 
bijzonderheden
 
Ach, geef het een titel...

Maar ik had een probleem met Mailscanner en postfix waardoor zich in de messages log file de volgende melding bleef herhalen:
postfix: Process did not exit cleanly, returned 255 with signal 0.
Since I do not like to have any errors, i was searching the whole internet for the answer, not finding it anywhere... (Did not search to long by the way.)
The solution: the quarantine-dir was setup with the wrong owner, root:root mode rwxr-x. But Mailscanner had the "Run As User" setup to be postfix. So, no Go.

Let me know if this was of any help, then at least i know i did something back for the community! And as for my email-address: If you are reading this (for fun:) you probably know a little bit of the internet and mail-systems, so if I tell you my name is ed and my domain-name is in the URL, you probably know what address to use ;). Greetingz. @
 
Filmpje met Amber op 5 decemberFilmpje met Amber op 5 december
 
 
Hoe werkt het leren muizen (1)Hoe werkt het leren muizen (1)
 
 
Hoe werkt het leren muizen (2)Hoe werkt het leren muizen (2)
 
 
Mara op 2 januari in de boxMara op 2 januari in de box